politiikan tärkeitä teemoja

Eduskuntavaalivideo 2023

Vaalipuheeni taustaa: Haittamaahanmuutto on taas noussut keskeiseksi aiheeksi, kun turvapaikanhakijamäärät Eurooppaan ovat kasvaneet jälleen vuoden 2015 tasolle. Hakijoista yli puolet on uutisten mukaan perusteettomia, mutta laittomia maahantulijoita ei saada suvereenista maasta ulos yleensä. Ruotsissa puhutaan jo lapsisotilaista, joita maahanmuuttajajengit kouluttavat ja joita varten on pakko perustaa nuorisovankiloita.
Taistelu pakkoruotsia vastaan on jäänyt taka-alalle, mutta Suomen rahoituspohjan heikentyessä on entistäkin paremmat perustelut ottaa sen kustannukset ja hyödyt puolueettomaan tarkasteluun. Pakkoruotsi on se osa peruskoulun historiaa, joka on syytä karsia, kun taas muuten peruskouluissa tulee palata monessa asiassa takaisin vanhoihin hyviin käytäntöihin. Vain yhtenä esimerkkinä luokalle jättämisen palauttaminen kouluihin opiskelua motivoimaan.
Terve luonto moninaisine lajeineen on mitä tärkein osa isänmaata. Sen suojelu on isänmaan puolustamista. Nyt on suomalainen yritysmaailmakin jo huolissaan, kuinka luonnon tila heikkenee lajiston köyhtyessä, koska tämä vaikuttaa yritysten toimintaedellytyksiin. Luonnonsuojelun merkitys ei ole enää mielipidekysymys ja mielipide-eroja voikin löytyä enää lähinnä toteutustavoista.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén