Eilen ensimmäinen osallistuminen Espoon kaupunginhallituksen kokoukseen. Se olikin sopivasti eka läsnäkokous KH:n jäsenillä. Kahtena ekana vuonna olen vara- ja loput varsinainen jäsen. Jouduin äänestyttämään puolet kokouksen äänestyksistä, koska taas oli maahanmuuttoon liittyvää asiaa, johon piti puuttua. Kuvassa näkyy toinen asioista. Toinen oli pienempi, mutta periaatteellinen asia, joka koski Espoon jatkuvaa tapaa korostaa hunnutettuja tyttöjä julkaisuissaan. Äänestysten lopputulos oli selvä jo ennen äänestyksiä.

KH:n elinkeino- ja kilpailukykyjaoston kokous oli aamupäivällä ja sekin oli poikkeuksellisen pitkä. Siellä yritin saada Tapiolan kulttuurikeskuksen Tapionaukion Marimekko-talon säilytettyä, koska arkkitehti Arto Sipinen suunnitteli sen pariksi kulttuurikeskukselle. Ainoastaan PS äänesti kuitenkin säilyttämisen puolesta. Tilalle halutaan rakentaa ilmeisesti hotelli.

Muita nostoja KH:n ja EKY:n kokouksista: Datakeskuksen asemakaavoitus Oittaalle. Tein esityksen asian jättämisestä pöydälle, koska selvitystä vaihtoehtoisista sijaintipaikoista vaihtoehtoiskustannuksineen ei ole saatu. Esitystä ei kuitenkaan kannatettu. Puolueet vaikuttavat yksimielisiltä hankkeen suhteen. EKY:ssa kuumin asia oli rantaravintola-kahviloiden rakentaminen Haukilahteen ja Soukkaan. Soukasta ei tullut asukkaiden valituksia ja asia hyväksyttiin, mutta Toppelundista tuli enemmänkin. Asia jätettiin pöydälle, jotta saadaan vielä lisätietoja. Minua kiinnostaa lähinnä löytyykö parempia sijaintipaikkoja kuin rantametsä päiväkodin vieressä.

Espoon väestönkasvu on kestoaihe kokouksissa. Saimme taas esittelyn, jossa kerrottiin, kuinka nopeasti Espoon vieraskielisen väestön osuus on kasvanut neljästä prosentista 22 %:in samalla, kun vieraskielisten työttömyysaste on yleiseen työttömyysasteeseen nähden 2,3-kertainen.

(Julkaistu Facebookissa 2.11.2021)