(Julkaistu sosiaalisessa mediassa 18.11.2021)

KH:n elinkeino- ja kilpailukykyjaoston vpj:nä on ollut erityisen tärkeää miettiä kantaa pariin rantakahvila-ravintolahankkeeseen. Soukan hanke hyväksyttiin täpärästi, vaikkei siitä tullut edes valituksia. Toppelundin hankkeesta osa asukkaista ei ole pitänyt hankkeen nakertaessa rantametsää päiväkodin vierestä.

Kävin paikan päällä alueella asuvan kaverini opastamana. Ensimmäisessä kuvassa näkyy joidenkin ehdottama parempi paikka Café Mellstenin vieressä, joka tosiaan vaikutti paljon paremmalta, koska siinä en nähnyt erityisiä luontoarvoja ja se toisaalta nousee merestä ylemmäs. Lisäksi vieressä olisi valmiiksi laaja parkkialue (1. kuva). Toisessa kuvassa näkyy päiväkodin viereistä metsää, jota asukkaat puolustavat. Se ei ollut sellaista upeaa merenrantamännikköä, mitä ajattelin, mutta paikka ei olisi hyvä kahvilalle mielestäni siitäkään syystä, että edustalla on koirien uimaranta, joka on aidattu rumalla kalteriaidalla. Aluetta ei tulisi raivata myöskään enempää parkkipaikoille.

Parhaalta ratkaisulta tuntuisi, että nykyisen Café Mellstenin paikalle saataisiin vastaavanlainen, mutta nykyistä tilavampi kahvila, joka vastaisi paremmin runsaaseen kysyntään alueella. Monet ovat kuvailleet nykyistä kahvilaa liian ahtaaksi ja huonokuntoiseksikin.