Äänestäjän kannattaa katsoa, rikkooko oma ehdokaskandidaatti sumeilematta vaalikylttien sijoittelusääntöjä. Vaalikylttejä ei saisi laittaa autokaistojen väliin, noin pariakymmentä metriä lähemmäs liikennemerkkejä, eikä ryhmittymisalueille. Pyysin teknistä toimea siivoamaan räikeästi likaista peliä pelaavien kyltit pois – kuitenkaan olematta tarkkoja vähäisten virheiden suhteen. Seuraavana päivänä oli ympäristö jo hieman siistiytynyt Tapiolassa. Yksi oma kylttinikin oli siivottu Lippulaivan kaarteesta. Oli minullekin käynyt pieni vahinko, kun olin väsynyt kylttien pystyttämisestä ja huomasin erään juristiehdokkaan kyltin samassa paikassa.

Vahinkoja sattuu ja pieni tilannekohtainen joustomahdollisuus on hyvä olla näissä säännöissä, mutta systemaattinen sääntöjen rikkominen on törkeää. Eräs RKP:n ehdokas on kunnostautunut tässä – hänellä näkyy olevan enemmän laittomilla paikoilla kylttejä kuin laillisilla.

 

Laitetaan tähän alle vielä lehtimainokseni, jota ei näy Länsiväylässä, vaan eräissä muissa Uudenmaan lehdissä, koska tällä kertaa paikallisyhdistyksemme mainostaa espoolaisia ehdokkaita riittävän näyttävissä yhteismainoksissa. Mainoksen tuomipisarpirkon olen itse kuvannut.