Maanantaina valtuuston kokouksessa jättämälläni valtuustokysymyksellä nuorten ryöstö- ja väkivaltarikollisuuden torjunnasta Espoossa oli pitkä ja kivinen tie. Muut puolueethan eivät allekirjoittaneet sitä viimeistä edellisessä kokouksessa, kun tarjosin sitä kokousjärjestelmän kautta.

Koska aihe kuitenkin on mielestäni poikkeuksellisen tärkeä ja olen erityisen kiinnostunut vastauksesta, jonka tuottavat toivoakseni kysymysteni perusteella poikkeuksellisen useat tahot, lähdin vielä pyytämään allekirjoituksia perinteisellä menetelmällä paperia kierrättäen. Näinkään asia ei olisi mennyt maaliin ilman itselleni vierasta tyrkytysmentaliteettia.

Sain kuitenkin ruuvia kiristämällä tarvitut allekirjoitukset. Kristilliset ovat yleensä allekirjoittaneet hyvin aloitteitani, mutta tämä oli heidän mielestään ”maahanmuuttokriittinen”, eikä siksi heidän allekirjoitettavissa. Yllättäen RKP pelasti tilanteen. Tuli verkostoiduttua myös Liike Nyt:in kanssa, jossa PS:ään suhtaudutaan myönteisesti. (Yksi allekirjoittajista halusi allekirjoituksensa peitettäväksi, joten peitin nuo jälkikäteen kuvasta.)